Föreningsaktuellt

Två glaukomföreningar har bildats i Dalarna!

Dels har den tidigare vilande föreningen med säte i Falun omstartats och dels har en helt ny bildats, med säte i Mora.

Tills vidare heter den förstnämnda Glaukomföreningen i Dalarna, men den kommer troligen vid det ordinarie årsmötet i mars nästa år att anta namnet Glaukomföreningen Dalarna östra. Sammankallande i interimsstyrelsen är Anne-Marie Thulin från Mockfjärd.

Den andra föreningen heter Glaukomföreningen Dalarna västra. Sammankallande i interimsstyrelsen är Barbro Weman Bölling från Mora, i första hand fram till det ordinarie årsmötet i mars.

Anne-Marie Thulin, tel 070-516 21 05, e-post tulla35@hotmail.com

Barbro Weman Bölling, tel 072-336 13 48 el 0250-213 48, e-post barbro.weman@telia.com

Vi önskar Ann-Marie och Barbro och deras styrelser lycka till med sina viktiga uppgifter!

 

Kalender

15 oktober 14:00-16:00
Samtalsträff Huddinge sjukhus
Lokalförening: Stockholm
20 oktober 17:00-19:00
Höstmöte om glaukomkirurgi
Lokalförening: Göteborg
22 oktober 17:30-19:30
Höstmöte i Stockholm
Lokalförening: Stockholm
27 oktober 13:00-16:00
Föreläsning av Iris hjälpmedel
Lokalförening: Östergötland
28 oktober 13:00-19:30
Ögats dag i Örebro
Lokalförening: Örebro län

Se alla händelser

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkarna Hans Eriksson och Marcelo Ayala, så svarar de så fort som möjligt. Hans Eriksson arbetar som ögonläkare på Ögonmottagningen i Eksjö, och som ögonkirurg på Memira. Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare på Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom. Vi publicerar din fråga här med ett svar. Vi kan ibland behöva redigera i texten som du skriver. Får du inget svar på din fråga har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2015-10-05
Hej. Undrar hur det går med gränserna för resultatet av synfältsundersökning? Har de blivit lägre eller hur resonerar Transportverket. Finns det som påstår att de regler som finns i dag är alldeles för höga. Med vänlig hälsning,//Lennart Sjöberg
Lennart Sjöberg, Aneby

2015-10-02
Till redaktör och redaktion för ÖgonTrycket! Jag vill gärna utdela en eloge för vår lättlästa, intressanta tidning ÖgonTrycket, som heller aldrig tycks bli "för gammal". Mycket är efter många år fortfarande aktuellt i glaukomproblematiken. Hälsningar Lola
Lola Bern, Kalmar

Till medlemsforumet