Föreningsaktuellt

Glaukomföreningen Skåneland heter nu

Glaukomföreningen Syd

Glaukomföreningen Skåneland har bytt namn till Glaukomföreningen Syd. Namnbytet gäller från september 2016 och deras nya e-postadress är syd@glaukomforbundet.se

Riksföreningen är upplöst

Svenska Glaukomförbundet har beslutat att upplösa Riksföreningen.

För närvarande finns det 15 regionala föreningar med god spridning i landet även om några vita fläckar finns kvar. Därför finns inte längre behovet av en Riksförening utan alla medlemmar ska från 2016 ingå i en regional förening. Du som varit medlem i Riksföreningen har erbjudits medlemskap i din geografiskt närmaste regionala glaukomförening. Har du frågor kring ditt medlemskap, mejla glaukomföreningen eller info@glaukomforbundet.se

 

Kalender

14 februari 14:00-16:00
Christer Ekman informerar om körkortsfrågan
Lokalförening: Uppland
23 februari 17:00-20:00
Årsmöte i Sjömanskyrkan
Lokalförening: Göteborg

Se alla händelser

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom. Din fråga publiceras här med ett svar och vi kan ibland behöva redigera i texten som du skriver. Får du inget svar på din fråga har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-01-12
Har glaukom vä, vid senaste läkarbesök hade trycket ökat från 21 före jul, till 34 den 9e januari. Använder dagdljuslampa (Philips). Undrar om det finns ett samband??
Ulrike Kylberg, Gränna

2016-12-15
Har konstaterat glaukom ca drygt 1½ år tillbaka i höger öga. Efter att ha tagit diverse ögondroppar under flera månader utan att trycket gick ner tillräckligt, blev enda alternativet att operera för ett år sedan. Vidvinkeln är begränsad men det har jag lärt mig anpassa mig till. Jag är hela tiden medveten om mitt öga, det "känns stort". Synen är aldrig skarp och jag antar att jag får leva med detta. Någon som känner igen sig?
Anna Nyquist, Kristinehamn

Till medlemsforumet