Föreningsaktuellt

Två glaukomföreningar har bildats i Dalarna!

Dels har den tidigare vilande föreningen med säte i Falun omstartats och dels har en helt ny bildats, med säte i Mora.

Tills vidare heter den förstnämnda Glaukomföreningen i Dalarna, men den kommer troligen vid det ordinarie årsmötet i mars nästa år att anta namnet Glaukomföreningen Dalarna östra. Sammankallande i interimsstyrelsen är Anne-Marie Thulin från Mockfjärd.

Den andra föreningen heter Glaukomföreningen Dalarna västra. Sammankallande i interimsstyrelsen är Barbro Weman Bölling från Mora, i första hand fram till det ordinarie årsmötet i mars.

Anne-Marie Thulin, tel 070-516 21 05, e-post tulla35@hotmail.com

Barbro Weman Bölling, tel 072-336 13 48 el 0250-213 48, e-post barbro.weman@telia.com

Vi önskar Ann-Marie och Barbro och deras styrelser lycka till med sina viktiga uppgifter!

 

Kalender

03 december 14:00-17:00
Glaukomföreningen i Sörmland firar 15 år!
Lokalförening: Sörmland
08 december 15:00-17:00
Informationsmöte om ögondroppar
Lokalförening: Uppland
14 december 15:00-17:00
Informationsmöte om belysning
Lokalförening: Uppland
15 december 14:00-16:00
Frågestund om Glaukom i Västerås
Lokalförening: Uppland

Se alla händelser

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkarna Hans Eriksson och Marcelo Ayala, så svarar de så fort som möjligt. Hans Eriksson arbetar som ögonläkare på Ögonmottagningen i Eksjö, och som ögonkirurg på Memira. Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare på Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom. Vi publicerar din fråga här med ett svar. Vi kan ibland behöva redigera i texten som du skriver. Får du inget svar på din fråga har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2015-11-21
Det är synd att glaukomföreningen, som gör ett jättebra jobb, glömmer oss unga som föddes med glaukom. Jag ser till exempel bara bilder på äldre människor på hemsidan. Tråkigt!
Klas,

2015-10-23
Hej! Min son har fått diagnos primärt kongenialt glaukom, medfött glaukom sedan han var 4,5 månad! Finns det fler föräldrar i min situation. Snälla hör av er till mig via min fb el mail. Min mail är mariaviktoria_86@hotmail.com mvh Maria
Maria, Stockholm

Till medlemsforumet